Veel gestelde vragen

Heeft mijn zonwering ieder jaar onderhoud nodig?

Ja, dit is tijdrovend maar cruciaal voor een lange levensduur. U moet rolluiken in de regel tweemaal per jaar reinigen oftewel onderhouden. Staan er veel bomen rondom het pand? Dan moeten de rolluiken vaker schoongemaakt dan bij een situatie zonder bomen. De rolluiken worden blootgesteld aan alle weersomstandigheden. Degelijk en jaarlijks onderhoud van rolluiken is dan ook heel belangrijk.

Wat kan ik zelf doen om mijn zonwering te onderhouden?

Onderhoud van rolluiken kan het beste een zachte spons met een sop. Gebruik geen bijtende, agressieve of schurende middelen, omdat dit het lakwerk van de lamellen kan beschadigen of sneller laat verweren. Wilt u rolluiken optimaal onderhouden, dan adviseren wij om eens per jaar de lamellen van uw rolluiken in te waxen. Door de wax blijft het rolluik soepel functioneren en heeft vuiligheid minder kans om zich op te hopen. Natuurlijk kunnen wij dit ook voor u doen.

Mijn systeem werkt niet meer, kan ik zelf kijken wat er is of vervalt dan mijn garantie?

U kunt het beste meteen met ons bellen. We komen dan snel kijken wat er aan de hand is. We lossen dan het probleem meteen voor u op.

Hoe kan ik het doek van mijn uitvalscherm of markiezen schimmelvrij houden?

Rol het scherm niet op wanneer het nat is geworden. Een nat doek dat te lang is opgerold kan gaan schimmelen. Hebt u het scherm toch nat moeten inrollen door te harde regen? Rol het scherm dan zo snel mogelijk weer uit om schimmel op het doek te voorkomen. Houd het doek van uw buitenzonwering schoon met lauwwarm water, een zachte borstel en groene zeep. Ga niet met agressieve reinigingsmiddelen aan de slag. Onze doeken zijn geïmpregneerd om water en vuilafstotend te zijn. Met schoonmaakmiddelen verwijdert u deze bescherming. Gebruik alleen speciale middelen om het doek te reinigen en weer te beschermen. Wij adviseren u graag over het juiste middel.

Hoe vaak moet ik mijn zonwering laten onderhouden?

Wanneer u uw zonnescherm zelf al regelmatig schoonmaakt, raden wij aan om minimaal eenmaal per drie jaar uw zonnescherm grondig te laten reinigen en te laten controleren op de belangrijkste scharnier- en bouwconstructiepunten. We raden in ieder geval aan om het zonnescherm eenmaal per jaar of eenmaal per twee jaar te laten onderhouden. Een en ander is afhankelijk van de breedte en uitval (hoe zwaarder, des te belangrijker wordt het onderhoud van uw zonnescherm). Bedrijven zijn zelfs verplicht om dit eens per jaar te laten controleren en onderhouden.